Print Options:

Rotweinkuchen / Punschkuchen

Yields16 Servings

Rotweinkuchen / Punschkuchen mit Weintrauben

Für den Teig
 280 g weiche Butter + etwas zum fetten
 170 g Zucker
 2 Päckchen Vanillezucker
 3 EL Rum
 5 Eier
 300 g Mehl
 1 Päckchen Backpulver
 1 gehäufter EL Backkakao
 1 gehäufter EL gemahlener Zimt
 150 ml Rotwein
 100 g gehackte blanchierte Mandeln
 100 g Schokostückchen
Für den Guss
 200 g Puderzucker
 4 EL Rotwein

Nutrition Facts

0 servings

Serving size


Amount per serving
Calories357
% Daily Value *
Total Fat 20.7g27%
Total Carbohydrate 34.4g13%
Protein 5.5g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

WordPress Cookie Hinweis von Real Cookie Banner